Pleisterwerken

Als je je kamer aan het inrichten bent, moet je aan een aantal dingen denken als het gaat om de afgewerkte look. Als het gaat om uw muren, vragen mensen ons vaak of ik de muren moet bepleisteren of drogen. We nemen altijd de tijd om te praten over de voor- en nadelen van beide afwerkingen, zodat ze een weloverwogen beslissing kunnen nemen.

Als u op zoek bent naar een reline van uw binnenmuur, zal deze blog de verschillen uitleggen, zodat u kunt kiezen welke methode u verkiest.

Stukadoorsdiensten in Vlaanderen

Het bepleisteren van uw muren in Vlaanderen kan op verschillende manieren, wil je bijvoorbeeld een beton look dan moet je kiezen voor de MORTEX bekleding is geschikt voor uw nieuwbouw of renovatie projecten!

Als professioneel stukadoor zijn we natuurlijk bevooroordeeld in de mooie afwerking die een gestucte muur u zal geven. De voordelen van deze methode zijn dat het een duurzaam, glad oppervlak voor uw muren oplevert en dat het de ruimte isoleert tegen de kou, het vocht en het lawaai.

Mooi gestuukte wanden zijn afhankelijk van de kwaliteit van de materialen en de kwaliteit van de afwerking. Dit is geen vaardigheid om gewoon te proberen, ook al ben je een fervent diy-er. Wij raden u altijd aan om een professionele stukadoor in te huren. Dit is niet de methode om te kiezen als u haast heeft. De pleister moet worden gemengd, aangebracht, laten drogen, vervolgens opnieuw worden gemengd en voor de laatste fase van het drogen worden aangebracht. Het bepleisteren van een kamer vanaf nul duurt dagen in plaats van uren. Bovendien zijn goede stukadoors vaak geboekt, dus het kan zelfs zijn dat u even moet wachten tot ze beschikbaar zijn voor uw project.

Drooglijndiensten in Redbridge, Oost-Londen
Wat is droge voering? Moet ik deze methode kiezen?
Droge voering bestaat al vele jaren. Het is een snelle methode om een gladde, lakklare ondergrond te creëren. Kant-en-klare planken worden op maat gesneden en vervolgens met metselwerklijm of noppen aan de muur bevestigd. Eenmaal op zijn plaats, vullen we de schroefgaten op en plakken we de voegen af, zodat er een gladde afwerking ontstaat die direct kan worden geverfd of aan de muur kan worden geplakt.

Het voordeel van de droge voering is de snelheid en de efficiëntie van de installatie. Er komen geen natte materialen aan te pas, dus er is weinig rommel. U hoeft ook niet te wachten tot het gips droog is (wat meestal enkele dagen duurt). De afwerking is echter niet zo glad als pleisterwerk en biedt ook niet zo’n goede ‘afdichting’ voor de ruimte, zoals bij het bepleisteren van uw muren wel het geval is.

Gips vs Dry Lining – welke moet ik kiezen?
Helaas kunnen we daar geen antwoord op geven. Het hangt af van wat u verkiest, hoeveel tijd en budget u heeft. Als je op een beperkt budget zit, zal droge voering een goede kwaliteitsoplossing bieden. Als u echter de tijd neemt voor een renovatie of herinrichting die u jarenlang wilt meegaan, dan is pleisterwerk zeker de extra tijd – en het budget – waard.

Nieuw is de Microtopping look, dat is een polymeer-cement toepassing, die gebruikt wordt voor het “bekleden” van muren, vloeren en meubels. Ideaal voor nieuwbouw én renovatie.