Het begin van een huis bouwen

Het begon allemaal in januari toen we op zoek waren naar een nieuw huis. We kijken al 6 maanden naar bestaande woningen en hadden echt geen groot huis nodig. Inspiratie vonden we op https://www.gruwez.org

We zijn lege nesten en hebben eigenlijk alleen een kleine tuin nodig voor onze twee honden. Als we geen tuin nodig hadden voor de honden om te rennen, zou een villa of zelfs het kijken naar duplex plannen prima voor ons zijn, maar een omheinde achtertuin is zeker meer ideaal met jongere en actieve honden. We keken naar een huis dat te koop was per eigenaar, maar zoals veel van deze huizen die we de afgelopen maanden hebben bekeken, was het huis in onze prijsklasse, maar had veel dingen die we wilden veranderen. Veel kamers hadden behang, verfkleuren die we niet mooi vonden, en de houten vloeren, hoewel in goede staat, zagen er een beetje gedateerd uit met kleinere stijl houten planken en een lichtere kleur waar we niet zo dol op waren. Dit was ook het geval met de kasten. Hoewel het huis pas 6 jaar oud was, is het grappig hoe smaken veranderen. En, al die veranderingen tellen op en kunnen een beetje overweldigend aanvoelen.

Tegelijkertijd was er in het gebied waar dit huis stond nog veel beschikbaar. De bouwer had zelfs een specieswoning beschikbaar om naar te kijken. Dus, we dachten, “Waarom niet?” en we namen een kijkje binnen. Deze bouwerswoning was exact dezelfde plattegrond als de woning die door de eigenaar te koop stond, maar het was verbazingwekkend om te zien hoe anders het er uit zag. Natuurlijk weten interieurontwerpers echt hoe ze de plattegronden van het huis moeten maximaliseren en mensen naar binnen moeten lokken, maar dit huis was perfect voor ons. Noch mijn man, noch ikzelf willen een groot huis onderhouden. We vinden het leuk om te reizen om familie te zien en te vermaken, en we willen echt een van die huisontwerpen met een open plattegrond. Idealiter zou de plattegrond ook de master suite bevatten, die uit de buurt van de andere slaapkamers ligt, wat wordt beschouwd als een plattegrond met gesplitste slaapkamers. Dit huis had dat allemaal!

De assistent van de bouwer vroeg, “Waarom prijs je deze woning niet uit?” Onmiddellijk dacht ik dat dit veel meer was dan het huis dat de eigenaar aan de overkant van de straat te koop had staan. Maar, wat maakt het uit? Misschien krijgen we dit dan uit ons hoofd en richten we ons op andere huizen op de markt. Dus, onschuldig genoeg, gingen we zitten en begonnen we ons huis op papier te “bouwen”. Er zijn altijd bepaalde dingen die een huiseigenaar voor ogen heeft die hij wil of nodig heeft. Soms kunnen die spec woningen vertroebelen wat je nodig hebt, of wat nodig is omdat ze vaak elke denkbare upgrade hebben om toekomstige huizenkopers te laten zien wat er beschikbaar is, maar we hebben geprobeerd om realistisch te blijven.

Binnen een kwestie van een uur of zo, hadden we in principe een huisplan dat we op papier wilden hebben, inclusief de voorzieningen die we wilden hebben. Er waren een paar dingen die we hebben weggelaten, maar al met al hadden we een geweldig huis met alles wat we ooit nodig zouden kunnen hebben. En, raad eens? Het was een paar duizend dollar minder dan het huis dat per eigenaar te koop was! We waren absoluut geschokt en opgewonden. We wisten niet dat we die dag, toen we onschuldig naar huizen te koop gingen kijken, het perfecte nieuwe huis voor ons zouden uitprijzen. En zo begint ons huis bouwen verhaal...