Eiken bijgebouw

Grens-Eikenhouten Bijgebouwen
Eiken bijgebouw ontwerpt en produceert prachtige eikenhouten bijgebouwen met behulp van de fijnste natuurlijke materialen en uitzonderlijk vakmanschap.

Wij kunnen een planningsservice leveren met projectmanagement, complete fabricagepakketten en een full build service. Als alternatief zijn onze gebouwen beschikbaar als geprefabriceerde zelfmontagekits.

Onze Klassieke reeks van eikenhouten bijgebouwen is een verzameling van aanpasbare eikenhouten skeletstructuren – vooraf ontworpen en ontworpen binnen bepaalde lay-outs en afmetingen. De Classic Range wordt aangevuld met onze volledig op maat gemaakte Design Range.

Tot de vroegere projecten behoren onder meer garages, bijgebouwen, kantoren, schuren, stallen, schuren, zwembaden, paviljoens en tuinstudio’s met een eikenhouten omlijsting.

Elk Eiken bijgebouw huis is op maat gemaakt – speciaal getekend om aan uw wensen te voldoen.

We hebben een kleine selectie van onze bestaande portefeuille in huiscategorieën ingedeeld om u te helpen uw reis te navigeren. Elke huiscategorie heeft een scala aan casestudies en een selectie van voorbeeldplannen om u te inspireren – maar details, materialen, maten en indelingen kunnen eindeloos worden gevarieerd.

Als u een perceel in gedachten heeft, of bestaande plannen wilt bespreken, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons Sales & Design Team. Ook voor hout kopen.

Marc en Bieke wisten altijd al dat ze een ontwerp zouden maken dat geïnspireerd was op de ware principes van de kunst- en handwerkperiode – ze overwogen andere ontwerpopties, waaronder een supermoderne schuur, maar uiteindelijk vonden ze allebei dat het perceel het meest geschikt was voor iets klassieks.

Marc is architect en is al vier decennia verantwoordelijk voor de befaamde Eiken bijgebouw portefeuille van ontwerpen. Met alle mogelijkheden en mogelijkheden was het dus eigenlijk heel moeilijk om een definitief ontwerpverhaal te maken – maar hij was zich er ook kritisch van bewust dat sommige ’trends’ en modes tijdelijk zijn en dat huizen de tijd moeten overstijgen, met name huizen met een eikenhouten frame die eeuwen duren. Uiteindelijk volgde hij zijn aanvankelijke instinct en gebruikte hij zijn persoonlijke en professionele passie voor de principes van een 19e eeuwse ontwerpbeweging om het volkse vakmanschap te vieren en te laten zien.

Zij vonden dat ze de fundamentele principes van de Arts & Crafts-beweging zo authentiek mogelijk moesten weergeven en tegelijkertijd een 21e-eeuws huis moesten creëren. Ze wilden geen pastiche of een slaafse kopie van een specifiek Arts & Crafts-gebouw bouwen, maar een huis ontwerpen dat de vele getalenteerde ambachtslieden die in de buurt werken kon sponsoren en ondersteunen.

De Eiken bijgebouw -beweging – misschien wel het meest bekend van William Morris en Ruskin – was een filosofisch concept uit de 19e eeuw, dat erop gericht was om het vakmanschap te vieren en een menselijke invloed te herstellen op alle dingen die werden gemaakt en ontworpen. Het was bedoeld als een tegengif voor de opkomende industriële revolutie die massaproductie mogelijk maakte, vaak met behulp van machines, maar die leidde tot een monotone desinfectie van de algemene fabrieksarbeiders en het verlies van vaardigheden.

De beweging was enorm invloedrijk in het Verenigd Koninkrijk, Europa en Amerika – en bestreek een breed scala aan ambachtelijke disciplines van stof, meubels en keramiek, juwelen, literatuur en metaalwerk. Ontwerpers bij uitstek zochten voortdurend naar een evenwicht tussen functie en esthetiek – op zoek naar alles wat was ontworpen en gemaakt om zowel ‘mooi als nuttig’ te zijn.

Partners

Tuinhout kopen of bij online hout kopen, denk je aan E-woodproducts. Wij zijn een authentiek Vlaams familiebedrijf met roots in Oostende, Lebbeke en Gent.